05. Arbetsförmedlingen

Varning för SIUS på arbetsförmedlingen!

2019-11-18 16:00 #0 av: Sarah1234

Jag har länge köat för att få komma till en SIUS-konsulent och vill nu varna alla som funderar på att söka sådant stöd. Trots att SIUS-stöd ska vara för personer som av olika anledningar inte kommit in på arbetsmarknaden är handläggarna nedlåtande och misstänksamma.

Jag har en del arbetslivserfarenhet och mycket studier bakom mig och har inga anmärkningar eller liknande. De gånger jag väl arbetat har jag gjort det på 100%. På grund av sjukskrivning och ett dåligt mående har jag hamnat utanför arbetsmarknaden men det innebär inte att jag behöver vara i en dagverksamhet eller i andra verksamheter utanför den reguljära arbetsmarknaden.

När jag hade det första mötet med en SIUS tar hon inte fram något som helst som är positivt utan enbart negativa saker. Hon frågade mig om sjukersättning/sjukpension diskuterats, vilket det inte har, och tittade enbart på hur länge jag varit borta från arbetsmarknaden och vad jag inte har/kan osv.

Jag vill varna andra att ta kontakt med SIUS eller att försöka få sådant stöd för med "fel" SIUS hamnar man bara ännu längre ned i depression, i ett dåligt mående och i en låg självkänsla.

De är inte där för att hjälpa, utan stjälper bara.

Anmäl
2019-11-18 16:28 #1 av: Hera

Du kan ju inte varna för att du tycker en person varit nedlåtande mot dig. Det säger ingenting om hur andra är!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-11-18 16:46 #2 av: 91Marran

Min sius var bra. Tyvärr slutade hon.

Anmäl
2019-11-18 16:50 #3 av: Hera

#2 Jag känner många som är nöjda.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-11-18 17:16 #4 av: Maria

#0 Har ni bara träffats en gång?

Jag tänker att hon kanske ville få en blick över situationen och få lite kläm på vad du inte kan göra/utföra. Vilka begränsningar du har så att säga. Det är ju först därefter man kan gå vidare med vad du kan och vad du kan tillföra arbetsmarknaden.

Jag tycker du ska ge henne en chans till. Det är ju indirekt dig själv du hjälper.

/Maria

 

Anmäl
2019-11-18 18:24 #5 av: Wony

Jag har en SIUS, sedan ungefär ett år tillbaka, som är jättebra. Det går ju verkligen inte att dra alla över en kam liksom. 

Vid första mötet vi hade så gick vi igenom var jag står nu, och då måste de ju ta reda på läget, vilka ersättningar man har, vilka svårigheter man har etc, för att kunna arbeta utifrån det. Mest sånt tråkigt som sjukskrivningar, arbetsförmåga och diagnoser. Minns inte säkert men tror att vi gick igenom de mer positiva aspekterna/möjligheterna på djupet vid träff nr 2.

Anmäl
2019-11-18 20:21 #6 av: Herveaux

Jag fick min första anställning mycket tack vare SIUS-stödet. 
Överlag var jag nöjd med den kontakten, var helt klart en ljuspunkt i det annars mörka och seeega träsket som är Arbetsförmedlingen. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl