02. Vägen till ett jobb

Grundläggande högskolebehörighet

2018-10-14 14:04 #0 av: Kaninlover4life

Hej!

Jag vill ha exempel på vad man kan utbilda sig till med grundläggande högskolebehörighet.

Dvs att jag kanske går hästinriktning på gymnasiet och bara får grundläggande behörighet, vad kan jag tillexempel utbilda mig till med endast den behörigheten?

De flesta utbildningarna kräver ju särskild behörighet....

Anmäl
2018-10-18 17:47 #1 av: 224

jag är syrrastudent. då måste du ex ha läst naturkunskap 2. som inte alla program ex. inte handels gör. men det kräver bara grundläggande högskolebehörighet d.v.s matte2 eng6 sv3.  vad menar du med särskild behörighet?

Anmäl
2018-11-16 18:26 #2 av: Rebexi

Jag har pluggat grafisk design/mediedesign, och då behövde man bara grundbehörighet. Men man skickade ju in arbetsprover och blev vald bl.a utifrån det, så man behövde ju ha lärt sig design/bild på något vis, antingen genom skola eller självlärd

Men om du vet ungefär vad du vill jobba med kan du kanske kolla utbildningar utifrån det? Och jag har bekanta som har gått någon kurs på konvux när de bestämde sig för en utbildning, så det går ju alltid att fixa efter gymnasiet om man inte vet just nu :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.