14. Arbetsvillkor

Får de verkligen göra så?

2018-03-21 15:57 #0 av: Carrosh

Min sambo timvikarierar som fritidspedagog på en kommunal skola. Vi väntar barn som är beräknat denna helg, något som kollegorna på hans jobb känner till.

Tidigare denna vecka blev han inbokad för två arbetspass nu mot slutet av veckan (tors och fre), men idag ringer de och avbokar och säger att "vi vill vara säkra på att vi har en vikarie, så vi har fixat en annan vikarie". Han får alltså inte komma och jobba - för att det finns en risk att vår bebis kanske tittar ut någon av de dagarna (det är ju inte ens säkert). Nu kommer de alltså troligtvis inte ens att ringa in honom att jobba förrän bebis är ute och han haft sina tio pappadagar.

Får man verkligen göra så här? Avboka någon för att det kan finnas en risk att han blir pappa just de dagarna? 

Anmäl
2018-03-21 16:03 #1 av: Maria

Jag hittade detta svaret men det är för kommunalanställda.

https://www.ka.se/far-arbetsgivaren-avboka-mig

Har bör i vilket fall som helst kontakta sitt fack tycker jag.

/Maria

 

Anmäl
2018-03-21 16:06 #2 av: Katti

Jag ska inte påstå att jag vet, men på mitt jobb är det så att man "äger" sina pass i 14 dagar. Så är det inom 14 dagar kan inte arbetsgivaren ändra i tider eller dagar. Längre fram kan det ändras. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.