04. Yrken

Lugna "stressfria" jobb

2017-07-02 17:53 #0 av: InkaAthilea

Hej!

Har postat detta på andra sajter också eftersom jag behöver så många tips som möjligt.

Har ni tips på jobb som har låg stressfaktor? Alla jobb har ju stress...det är ju ett jobb som ska utföras. Men som sagt så lite stress som möjligt.... behöver inte vara ett roligt jobb. Bomba på med allt ni kommer på. Glad

Är absolut inte lat, jag vill jobba men är extremt stresskänslig. Blir trött och okoncentrerad om det blir för mycket på en gång. Vill helst utföra en arbetsuppgift i taget, i en hyfsat lugn miljö. Gärna kundfritt men inget krav.

Har själv funderat på bibliotikarieassistent. Det är säkert stress där också. men det är i alla fall oftast en lugnt miljö.

Jobba i en park eller liknande med trädgårdsarbete. men har ingen utbildning

jobba i en liten lugn butik.  (har jobbat i större och stressiga butiker men får kraftig ångest när jag blir avbruten i mitt arbete och blir avbruten för mycket, te.x av andra kunder då jag redan hjälper en kund.

Skulle gärna packa och sortera saker om man får möjlighet att göra det i ett lugnare tempo. Typ nåt arkiv.  Löpande band har jag provat, det funkade inte pga tempot.  Har viss nedsatt motorisk förmåga. 

Så vad kommer ni på för yrken eller arbetsplatser som är lugna?

Anmäl
2017-07-03 08:43 #1 av: Åsa S

Jobba i en park är ofta inte lugnt, man har ofta bara ett visst antal timmar budgeterat för olika områden och då måste man bli klar med området på en viss tid så tidvis kan det ju vara rätt stressigt och slitigt. Trädgårdsskötsel på kyrkogårdar är oftast lite lugnare.

Anmäl
2017-07-03 08:58 #2 av: InkaAthilea

Ok.. det kanske är så.. Tack #1 😊 men jobba på kyrkogård verkar harmoniskt. 😊

Anmäl
2017-07-09 14:45 #3 av: Lojs

Att vara personlig assistent är ofta ett väldigt lugnt jobb. Dagarna är anpassade efter ens brukare, även om man har tider att passa brukar det inte vara någon fara utan det finns förståelse för att saker och ting tar längre tid ibland. Självklart är detta olika beroende på brukaren, alla är ju individer, men det kan man ju kolla upp redan innan man går på intervju. 

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-07-12 08:50 #4 av: Soligajag1

Hejsan  InkaAthilea Glad

Enligt mig finns det INGA  jobb som inte är stressiga .

Joo, , det finns några kom jag på nu, , att stå i dessa klädbutiker nu på sommaren, det är så lugnt , men då får du väl städa hyllor , märka kläder , fixa med annat som dem själva inte hinner.  

Jag har jobbat inom 2  yrkesområden . 

Affär  på l ivsmedel sidan , Cafe-och Restaurang .  Det är stressigt på olika sätt . Sen kan det va så att du själv skapar stressen ( som jag har gjort , , ibland) eller när man VILL  för mycket !! Visa att man klarar av att baka hela dagen , samtidigt medans man tar hand om kunder , fixar mackor , , städar , diskar , tar emot beställningar . 

Till slut gick det inte längre , jag  gav upp, men sen va jag ensam med , min Chef förstod inte att jag behövde hjälp , pengar pengar . . som vanligt . 

Ursäkta , , nu gick jag lite längre med "stressen" och vad det innebär. 

Idag jobbar jag extra inom Barnomsorgen / köksa , lagar mat , men det är stressigt där med på andra sätt . Glad Lycka till med lugna "stressfria" jobb! Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-08-03 12:08 #5 av: Grodan

Kundfritt?

Alltså jag tycker det är mer stressande att vara ensam än att ha någon att prata med. 

Jag städar och bara i början upplevde jag stress. Nu när jag kan mina områden så kan jag ta det i min egen takt.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-08-03 12:15 #6 av: Lojs

#4 Som personlig assistent så beror det helt på vad man har för brukare, men med min brukare till exempel så finns det absolut ingen stress. Även om vi har bokade tider så finns det alltid förståelse för att saker och ting tar längre tid vissa dagar, bara att skicka ett sms om vi blir sena. Jag har även jobbat inom bevakning med helt stressfria arbetsuppgifter, vi gick bara runt och övervakade, aldrig bråttom någonstans eller så. 
Så visst finns det stressfria jobb. =)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-08-03 12:19 #7 av: Grodan

#6 Jag upplevde en oerhörd press och oro när jag provade på jobbet. Hade en brukare som var för sjuk och jag klarade inte av det. Upplevde det inte som stress, utan eg värre på ett annat sätt. Bara säger, vill inte förstöra tråden.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-08-03 12:23 #8 av: Lojs

#7 Jo, precis, det är extremt olika beroende på vad man har för brukare, kan ju även vara vissa som är extremt aktiva med olika aktiviteter som man ska stressa fram och tillbaka till. Min brukare är varken särskilt sjuk (men har gravt handikapp) eller har massor med aktiviteter (vi gör ju grejer typ varje dag, men inte så man måste stressa emellan), så våra dagar tuffar på i lugn och ro. 

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.