02. Vägen till ett jobb

terapihund förare

2017-05-10 15:20 #0 av: [gol199]

Hej. Ska troligtvis börja läsa samhäll och beteendevetenskap online till hösten. Undrade om någon vet om det är en bra inriktning när jag vill jobba som terapihund förare? 

Anmäl
2017-05-10 16:20 #1 av: Helena89

Terapihundförare kräver väl ingen direkt utbildning hos hundföraren som grund? Däremot Pedagoghund så behöver man vara utbildad lärare. Men jag är inte helt hundra insatt. Sen är det ju många som jobbar inom vården som går vidare med sina hundar och utbildar dom till vårdhundar. Men det behöver man inte göra som jag förstått det, alltså man behöver inte jobba inom vården för att kunna bli terapihundförare. Vill du jobba som terapihundsförare så tycker jag du ska läsa på mer om det och hitta en utbildare som du är bekväm med och börja utbilda din hund. Då kan du ju även få tips och råd från utbildningsinstansen kring vilka utbildningar som är bra för dig att ha i grunden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.