11. Praktik

alkotest på praktikant

2016-12-16 16:19 #0 av: annehytt

En undran från en gruppledare.

Har fått in en praktikant som har fått det villkoret att göra daglig alkotest. Till saken hör att det finns inget medecinskt underlag inte något underlag från socialtjänsten heller. 

Det har personalhandläggaren tillsammans med personalchefen och arbetsförmedlaren bestämt annars så hade personen ifråga inte fått praktiken.

Får det verkligen gå till på det här sättet?????

Som jag förstått så är det inte inskrivet i företagets policy så kan man inte göra detta utan facklig förhandling och det måste finnas ett besluts underlag på det från socialen. 

Anmäl
2016-12-16 17:02 #1 av: Åsa S

Låter märkligt, hade förstått ifall personen som ska ha praktik var med i beslutet ifall han/hon ex är ung och inte vill ha någon stämpel på sig hos socialen där det står på pappret att man har problem med någon drog då kanske man kan tänka sig att göra någon deal för att hjälpa personen bli fri från droger utan att det står i några papper.

Anmäl
2016-12-17 10:46 #2 av: Madde

Det måste ju finnas ett syfte med att man ska ta ett alkotest, så det låter märkligt tycker jag.

Skulle verkligen kontakta facket

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.