02. Vägen till ett jobb

Kan naturare bli AD?

2016-02-16 18:46 #0 av: Dawson

Hej!

När jag skulle välja gymnasielinje visste jag inte alls vad jag vill jobba med så jag valde naturvetenskapsprogrammet. Nu tror jag att jag skulle vilja jobba med reklam, som en AD eller något liknande. Frågan är om jag kan bli det eftersom jag går natur? Vilken utbildning bör man gå efter gymnasiet och måste man läsa upp någon "kreativ" kurs innan?  

Är det någon som är AD eller jobbar med reklam som kan berätta lite om yrket?

Är tacksam för svar!

Anmäl
2016-02-16 19:00 #1 av: skogsmurmeldjur

Du kan absolut bli AD om du går natur på gymnasiet, det brukar oftast bara krävas grundläggande behörighet och arbetsprover för utbildningarna. Men du kommer nog kanske vilja läsa någon vidareutbildning senare. Där finns det ett gäng olika alternativ, som exempelvis berghs (där kräver de dock även 1 år av yrkeserfarenhet eller 1 års eftergymnasiala studier för att söka).  Många av de större skolorna kan vara svåra att komma in på och då kan det vara bra att läsa exempelvis konst eller design på folkhögskola ett år också. 

Regnbåge Medarbetare på råttor ifokus Regnbåge

Anmäl
2016-02-16 19:05 #2 av: Dawson

Okej, tack! :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.