13. Fackförbund

LAS och lagar runt detta

2016-01-28 10:33 #0 av: morsans

Hej! Jag lär få fråga, i kommunerna så säger man att man måste utbilda sig till undersköterska eller likvärdig utb för att få bli inlasad. Varför låter man då vissa bli inlasad utan utb och varför sätter man de som är utbildad åt sidan och som har mer eller mindre fått ultimatum att utbilda dig eller så blir du stoppad. Finns det någon lag emot detta eller är det ok att dom gör så här? Det ska väll vara lika för alla när det gäller lagar och regler? Väldigt tacksam för svar Glad

Anmäl
2016-01-28 10:38 #1 av: Sagolikt

Du får nog bättre svar om du frågar facket. Kommunal antar jag.

Anmäl
2016-01-28 10:44 #2 av: NatasjaHemby

Kan du specificera vad du menar med "inlasad"? LAS (lagen om anställningsskydd) omfattar alla oavsett utbildning. Lagen består av många olika paragrafer, men om du syftar på "sist in först ut"-regeln vid uppsägningar p.g.a. arbetsbrist så tar den inte hänsyn till de anställdas utbildningsnivå. Mer finns att läsa här: https://lagen.nu/1982:80 Glad

SE*Simbelmynes

Anmäl
2016-01-28 11:07 #3 av: morsans

Kommunen sätter vissa i karantän om de ej har utbildning och vissa inte.Innan man blir inlasad. Vissa har företrädesrätt till anställning eller längre vikariat om man är in lasad med utbildning och vissa får det utan utbildning osv. Det kommunen går ut med själv är : jobbdagar utan utbildning 100 dagar sen måste man påbörja utbildning annars blir man satt i karantän. Dock så gäller detta bara för vissa men inte andra,får man göra skillnad på folk?

Anmäl
2016-01-28 11:26 #4 av: NatasjaHemby

Återigen, vad menar du med "inlasad"? LAS gäller som sagt alla, oavsett utbildning.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2016-01-28 18:44 #5 av: morsans

enligt kommunen så ska man inte kunna bli lasad om man inte har utbildning

Anmäl
2016-01-29 08:36 #6 av: Åsa S

Ring facket och fråga, finns ju vissa undantag i LAS som arbetsgivaren kan göra tillsammans med facket. LAS används främst vid uppsägningar och det är främst för tillsvidareanställda och på vissa jobb kan du inte bli tillsvidareanställd ifall du inte har utbildning ex. kan du inte få tillsvidaretjänst som lärare ifall du inte är behörig lärare.

Anmäl
2016-01-29 09:29 #7 av: morsans

Tack Åsa! Jag tycker det är otroligt orättvist mot timvikarier då detta gäller för vissa men inte för andra. Vissa blir stoppade och satt i karantän och måste utbilda sig innan de får fortsätta arbeta och andra behöver inte tänka på en utbildning en gång.  Dock så säger de till på vikarieträffarna att de måste ha utbildning om de vill fortsätta arbeta,det är kommunens policy. 

Anmäl
2016-02-01 17:22 #8 av: papa-bear

det sätts i system att låta någon arbeta just upp till de timmar som krävs för att få chansen att bli inlasad, de sätts som sagt var i karantän en eller två månader innan de rings in igen för att i princip jobba en full tjänst, sedan då det närmar sig igen, frysboxen. det kallas även "att stapla" tid, vilket facket försökt få bort.

Anmäl
2016-02-07 14:30 #9 av: Madde

Har du jobbat över 12 mån på ett företag så hamnar du automatiskt på LAS-listan dvs 12 mån och 1 dag.

Sen om kommunen väljer att man efter 100 dagar måste utbilda sig är ju upp till de. Innan man hamnar på LAS-listan kan man välja att göra som man vill med personalen.

Sen kan man komma överens lokalt att man tar sist in först ut även om man inte kvalificerat sig för LAS-listan.

Helt enkelt "Det Beror På". Så svårt att sätta sig in i något när vi inte vet hur det är förhandlat inom din kommun.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.