04. Yrken

Fritidspedagoger! Hur är arbetstiderna?

2015-08-06 16:41 #0 av: [HammyPaws]

Jag kom in på grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem (10:e reserv!!) och jag undrar lite spontant hur arbetstiderna ser ut lite mer exakt? Har försökt googla men får verkligen 0 träffar. 

Anmäl
2015-08-06 16:51 #1 av: Loris M

Det kan variera väldigt mycket då föräldrarnas arbetstider styr hur länge fritids har öppet. Har för mig att det inte får vara mer än 12 timmar sammanlagt. Du kanske börjar med att öppna en morgon kl. 6 på morgonen och får då gå hem tidigare. Någon gång efter lunch. Eller så börjar du senare på förmiddag och är den som stänger kl. 18. Ni måste ju täcka hela dagen så oftast finns det även en mellantur (beror på hur stor skolan är) och så brukar man turas om (i den mån det går) att ta stängningar/öppningar.

Jag är förskollärare från början men det är ungefär samma. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-08-07 11:41 #2 av: Katti

Jag hoppas verkligen att ni som går utbildningen nu blir högre värderade än vad jag och mina kollegor har varit på mina arbetsplatser. Kan ärligt säga att jag mer har känt mig som barnpassare än som pedagogisk personal... Men jag tror absolut att det är bättre nu!!!

Meningen är väl att man som fritidspedagog ska vara med i skolan under skoldagen och sedan jobba på fritids, men så har det inte varit på någon av de skolor jag har jobbat på. Och därmed har det funnits mycket få heltidsjobb att söka, bara deltider... De heltidstjänster som har funnits har inbegripit jobb i förskoleklass. 

De flesta fritidshem är öppna som mest 6-18, så där är tiderna fördelade. Någon öppnar, någon stänger och däremellan är det tider utefter sysselsättningsgrad. Jag som jobbade 75% började ofta runt lunch  och gick till 17 eller 18. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2015-08-07 15:32 #3 av: [HammyPaws]

#1 Tack! :)

#2 Vad tråkigt att du upplevt det så... Sa du inte till din chef?  

Anmäl
2015-08-08 23:20 #4 av: Katti

Vad skulle jag säga till cheferna? De har varit ett flertal genom åren och deras låga tankar om oss fritidspedagoger har tyvärr genomsyrat verksamheten. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.