01. Allmänt

Rekreationsdag

2015-04-20 06:37 #0 av: Devya

Vad är det som är så viktigt med rekreationsdagar? Jag blir tokig på min chef som jämt vill ha med mig på något som jag inte anser är viktigt då jag arbetar ensam på min arbetsplats! Hon vill att jag ska på någon rekreationsdag med människor jag aldrig har träffat tidigare. Varför måste jag åka på sådant här?

Nu är jag dock sjuk och hon var inte alls glad för personaldagar är ju så otroligt viktiga. Men varför? Jag förstår inte riktigt poängen med dem. Dessutom ordnades rekreationsdagen av studeranden på en linje som jag själv har gått på och blivit utexaminerad från ett par år sedan. Jag vet att det de har att erbjuda är sådant jag har redan specialiserats inom... Även om de säkert skulle ha några nya metoder att komma med så känns det inte relevant för mig.

Kan en chef faktiskt tvinga en att gå på en rekreationsdag? I alla mina andra arbeten har jag aldrig behövt gå men nu plötsligt verkar det vara ett stort måste.

Nåja, nu är jag ju faktiskt sjuk och ska ändå på jobb senare idag. Min chef får nöja sig med det. Jag orkar inte med en hel arbetsdag.

Anmäl
2015-05-04 22:28 #1 av: Murvel

Vad innebär en rekreationsjobb på ert jobb? Det din chef vill är kanske att ni ska utbyta erfarenheter med varandra, lära känna varandra och få ny inspiration. Varför känns det onödigt?

Anmäl
2015-05-05 05:25 #2 av: Devya

#1 Rekreationsdag. Bara ha skoj med människor som vi aldrig kommer att se igen. 

Anmäl
2015-05-05 19:56 #3 av: Murvel

#2 Jag hade gärna fått betalt för att göra det på arbetstid. Skämtar

Men, fråga din chef vad hen anser att syftet verkligen är. Är det enbart att ha kul? Om det bara är för skojs skull och du inte vill ha skoj (hehe) så borde din chef vara glad för att du vill arbeta i stället. Betona att du verkligen inte finner någon mening i det och backa upp med argument om vad du kan göra i stället som vore mer gynnsamt. Risken är dock att du blir sedd som en persona non grata.

Anmäl
2015-05-05 20:10 #4 av: Devya

#3 Jag avstår gärna extra arbetstid då jag är sjuk. ^^ 

Hon sa bara att det var viktigt och inget annat. Grejen är också att det progam som skulle hållas var planerat av studeranden... Jag har gjort exakt samma sak då jag studerade exakt samma sak som dem... Samma linje och allt. Jag såg schemat och det var exakt sådant som jag själv har ordnat för andra och det är mest tidsfördriv och inget viktigt. Sådant där kan dock vara viktigt att göra för folk som arbetar tillsammans, dock inte med främmande människor som man aldrig lär se igen...

Oberoende kunde jag inte delta för jag hade bihåleinflammation. Hon var riktigt sur på mig eftersom jag orkade ju jobba, men jag jobbade endast för det fanns inte möjlighet att få någon vikarie på jobb....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.