03. Utbildning

Vad ska jag bli??

2015-02-18 02:28 #0 av: Emeliecharlotte

Hello, jag går i sjuan och vet inte vilken linje jag vill gå på eller någonting. Vi diskuterade gymnasie linjer i klassen med våran lärare och vad jag förstod det som är det rätt så tufft att komma in på sitt första val, så jag kämpar i skolan nu. Men om man väljer linjen ekonomi, är det svårt att komma in där och vad gör man där? Min mamma gick den linjen och jobbar nu på en bank, men det är inget jag strävar efter. Jag funderar på att jobba i sjukvården som en sjuksköterska elr barnmorska. Vad tjänar dem och hur lång tid tar det att läsa till det? Och ska man gå på högskola? Vilken slags sjukskörterska tjänar bäst?

Anmäl
2015-02-18 03:09 #1 av: CorneliaAndersson

Om du vill jobba inom sjukvården, är det inte lättare att gå vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet då istället för ekonomiprogrammet? :)

Det var bara en tanke som slog mig hehe,
Det andra kan jag inte så bra :P

/ Cornelia Andersson,
Innehavare av Borgargatans Kaninuppfödning
Medarbetare på Hermelinkanin.ifokus och Diabetes.ifokus

Anmäl
2015-02-18 05:04 #2 av: sadhero87

Lönen har höjts för sjuksköterskor och ligger som regel mer och mer på ca 25.000 i ingångslön. Tar man en specialist sjuksköterske examen så kan man få upp lönen till mellan 28.000-31.000.

Anmäl
2015-02-18 05:35 #3 av: _Fisken

Är du humanist och gillar omsorg av människor ska du absolut gå en linje med den inriktningen. Hör gärna med skolans vägledare så kan han/hon hjälpa dig mer. När du väl har gått ett eller ett par år på denna linje vet du säkert mer åt vilket håll dina fortsatta studier pekar åt.
Det gäller o välja ett yrke som man gillar och gå till varje dag och då är lönen inte det primära. Föräldrar (som jag) kan tycka en sak, sen kan våra barn tycka annat. Som förälder måste man vara lyhörd....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.