01. Allmänt

Är du djursjukskötare?

2014-07-24 01:42 #0 av: FemFem

Helluuu! Skrattar

Jag funderar på att utbilda mig till djursjukskötare (heter det nu för tiden eller, hette djursjukvårdare innan väl?) eftersom jag skulle vilja jobba med djur. Men jag har rätt grym bakteriefobi och har supersvårt med bajs och sånt. Så jag undrar hur mycket "bajsstädande" det blir i yrket? Korvar klarar jag väl att plocka upp men diarre skulle vara svårare. Plus spyor och så. Egentligen allt sånt. Men kan man utbilda sig "upp till en högre nivå" eller vad man ska kalla det så att man är den som mest sköter provtagning och så, men utan att vara veterinär?

Det kanske inte är rätt jobb för mig iom mina fobier, men jag vill höra om yrket från folk som är djursjukskötare. Bajs ingår ju alltid när man har med djur att göra, det fattar jag med ^^, men är det en stor del av vardagen liksom? Jag försöker vänja mig eftersom jag inte vill vara så begränsad, men det är himla svårt (alla med fobier vet vad jag pratar om).

Tacksam för svar och sorry om det blev rörigt.

Anmäl
2014-07-24 02:24 #1 av: Itchy

är inte djursjukvårdare, men utbildad inom djurvård, och jo det är en hel del bajs, och inte bara det, men även ohyra och diverse mindre trevliga saker man stöter på

så är man fobisk för sånt så skulle jag verkligen inte rekommendera ett yrke där det ingår :P

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2014-07-24 02:25 #2 av: Rafflan

Jag vet inte hur det är inom jobbet djursjukvård, men sjuka djur kräks och blir dåliga i magen så tror tyvärr mycket sånt snusk hör till med sjuka djur ;)

Anmäl
2014-08-01 09:22 #3 av: Gronstedt

De flesta djur har "äckliga" saker för sig, i form av avföring, spyor, snor, blod, var och drägel. Som djurskötare måste du kunna torka upp efter dem, tvätta dem och göra rent sår och det kan vara geggigt och lukta fasansfullt, förutom risker med bakterier av olika slag. Så det är knappast ett bra jobb om man är känslig för sådant.

Anmäl
2014-08-09 19:49 #4 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Inte utbildad djursjukskötare (dock djurvårdare) men har praktiserat på djursjukhus (sex månader+ lite kortare praktiker) och jag skulle råda dig att söka dig till ett annat yrke. Det är dagligen bajs, kiss, diarré och annat "smått och gott" som ska tas om hand som variga sår och annat "mysigt". Kan även vara djur som har blodsmittor, sår som inte läker p.g.a. sjukhussjukan osv.  Så med bakteriefobi och fobi för bajs m.m. så kommer du behöva komma över den om du vill jobba för det är sånt hela tiden. Det finns andra yrken inom djur... 

Lycka till.

Mvh/Chinesecrestedlover 

Anmäl
2014-08-20 21:30 #5 av: monstermash

Om du har så svåra fobier för avföring skulle jag inte rekommendera djursjukhus som arbetsplats, men det finns andra djurjobb.


Anmäl
2014-08-21 18:28 #6 av: FemFem

Tack för alla svar! Nej, ni har nog rätt. Jag får hitta något annat att utbilda mig till. Skulle gärna VILJA klara av sånt men tyvärr gör jag inte det...

Anmäl
2014-08-21 18:44 #7 av: monstermash

Lantbruksdjur då? Det är ju fortfarande avföring men inte på samma sätt. Å andra sidan är det definitivt inga korvar om man tänker på nötkreatur... Hm, knepigt. Djurpsykolog eller liknande kanske?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.