02. Vägen till ett jobb

Nytt jobb och uppsägningstid?

2014-03-12 15:45 #0 av: annie-ess

Hur går det till, om man söker nytt jobb när man har ett fast jobb? Jag menar om det nya jobbet är tillträde snarast, hur gör man då, för de gamla jobbet blir väl 3 månaders uppsägning? Och man säger ju inte upp sig om man inte hittat något nytt. Anmäl
2014-03-12 16:03 #1 av: Leon1973

Man kan förhandla så att man kommer iväg snabbare, sen är det också lite beroende på vad man har för tjänst, om arbetsgivaren ser det som en risk att du är kvar under din uppsägningstid så kan de släppa dig tidigare eller hemförlova dig.... 


Normalt brukar man ju informera på intervjun hur lång uppsägningstid man har. Om det nya bolaget är superintresserat av att få över dig ASAP kan de göra en deal med din arbetsgivare.


Anmäl
2014-03-12 16:07 #2 av: Åsa S

Är annars väldigt vanligt att man har 1mån uppsägningstid men att arbetsgivaren måste säga till 3mån i förväg ifall man ska bli uppsagd (har man varit längre tid är ofta uppsägningstiden från arbetsgivarens sida längre).


Det brukar stå i anställningskontraktet hur lång uppsägningstid man har, vi har 1mån på mitt jobb även om man jobbat länge det är bara butikscheferna som har 3mån uppsägningstid.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.