04. Yrken

Vad finns det för roliga jobb därute?

2014-01-18 18:40 #0 av: [lillalollo]

Ja, just det! Som rubriken lyder. Är 25 år och har adhd och känner att oki om jag nu ska hitta ett jobb som jag ska klara av i 40 år till så kanske det är dags att utbilda sig. Jag har ju likt andra som har adhd svår koncentrationsförmåga men kan hyperkoncentrera mig i timmar utan paus om jag gör något jag tycker det är kul samt det tar ej energi från mig då utan har sen energi att umgås med folk när jag inte jobbar.

Så vad finns det. Jag älskar att skapa och rita. Är pysslig. 

Butik och reception har jag redan provat på och det är inget för mig. Det är för enformigt och för stressigt. Det har redan påverkat mig negativt. 

Men om någon vet något skapar jobb sålänge det inte handlar om att sy. Så är jag tacksam för tips.

Anmäl
2014-01-18 18:43 #1 av: Praefatio

Har du funderat på grafisk design eller webbdesign? Jag är som du, och att designa är kanon tycker jag. Perfekt hyperfokusmaterial ;) Man kan sitta så länge man vill utan att bli störd. Ibland kan man jobba hemifrån. Konstnärligt och omväxlande.

Vet inte hur det är med jobbmöjligheter men jag har fått för mig att de ska vara goda i framtiden. Allt eftersom media växer, växer behovet efter duktiga grafiker. Du kan ju kika på det om du är intresserad.

Anmäl
2014-01-18 18:48 #2 av: [lillalollo]

tack så mycket för tips.Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.