02. Vägen till ett jobb

Jobba i butik?

2013-11-08 19:19 #0 av: MajaWrangstadh

Hur lätt är det att få jobb i butik (kläd/hem etc) utan erfarenhet? Göteborg.

Anmäl
2013-11-11 21:44 #1 av: Nosen

Tror de går mycket efter personlighet eftersom man är ansiktet utåt. Kassa, rutiner och sådant kan man lära sig snabbt :)

Så bara att söka på! :)

Nackdelen är väl att det är MÅNGA som söker.

Anmäl
2013-11-18 14:20 #2 av: ilenna90

Har man väl chansen att komma in och gör ett bra jobb så tror jag inte erfarenhet eller utbildning spelar så stor roll, det är väl mer som #1 säger att det är många som söker. Och väljer chefen då mellan en tjej som kanske gått handel och dessutom jobbat i butik tidigare, och en tjej som gått en annan linje och inte jobbat i butik så är kanske chansen/risken större att chefen väljer den förstnämnda tyvärr. Fast jag vet inte, det kan säkert vara annat som spelar roll också =)


jag ordnade praktik genom arbetsförmedlingen (såklart utan deras hjälp eftersom man aldrig får någon hjälp ifrån dom) och efter den perioden så fick jag anställning som extrapersonal/vikarie och stannade i flera år. Och jag hade varken gått handel eller varit i butik tidigare. :) 

Anmäl
2013-11-19 22:09 #3 av: [Olärd]

Öht är just handelsbranschen svår att komma in i just nu, men för all del, fördelaktigt yttre på en klädbutik med glatt humör gör mycket!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.