03. Utbildning

Etologi- och Djurskyddsprogrammet?

2013-04-02 21:22 #0 av: Lina Strindlund


Jag funderar på att läsa Etologi- och Djurskydds programmet.

Jag vill förändra synen på djur, öka kunskapen och ge djuren större rättigheter. Ffa livsmedelsproducerande djur, eftersom jag tycker det har det värst.

Undrar om etologi och djurskydd är den rätta linjen för mig? Har redan pluggat 4 terminer inom kost och sjukgymnastik, så NU vill jag VÄLJA RÄTT!

tacksam för tips o synpunkter!

MVH //Lina

Anmäl
2013-04-03 16:22 #1 av: [Moa-]

Börja med att fundera på hur arbetsmarknaden ser ut, vad har du tänkt arbeta med? Vem skall anställa dig?

Kommer du att kompenseras för din utbildning lönemässigt?

Anmäl
2013-04-26 00:40 #2 av: Lina Strindlund


bra tankar! :)

Anmäl
2013-04-26 09:13 #3 av: [Moa-]

Det är tyvärr där det brister många gånger när man följer rådet att göra något man är intresserad av. Ja, det är toppen om det går, men att läsa 3-4 år och inse att du är tillbaka där du började då marknaden saknar efterfrågan är tråkigt. 

Förhoppningsvis hittar du ett sätt att kombinera de två! =)

Anmäl
2013-05-02 14:31 #4 av: Eliinn

Ge inte upp de du brinner för och verkligen vill iallafall! :)

Jag funderade på att läsa etologi och djurskydd men då jag behöver plugga upp matte D, kemi B och Fysik A och arbetsmarknaden för utbildade zoologer är väldigt tunn (även fast den borde va större!) så har jag valt att inte söka...

Jag är bara 20 (fyller 21) så jag har ju några år kvar om jag skulle ångra mig men jag har ändå en djurutbildning på gymnaisienivå och har jobbat som djurskötare på både djurpark och gård under ca 2-3 år.

Just nu jobbar jag med nå helt annat än djur pga att det knappt finns nå djurjobb i nuläget...

Men om det är en sak som sitter djupt i mig så är det att jag aldrig tänker ge upp det jag verkligen brinner för, djuren och även jag vill förbättra syn och hantering av djur.
Jag ska bara jobba med djur på något sätt i framtiden, det är det jag är bäst på!
Så ge inte upp om du verkligen vill något! :)

Lycka till!

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2013-05-12 21:21 #5 av: Lina Strindlund


Tack båda två! Pokal

Vad jobbar ni med nu då?

Jag tycker också det borde finnas FLER jobb FÖR och MED djur!! tex djurombudsmän i varje län/kommun, djurskyddsinspektörerna behöver bli fler. Djurskötarna borde vara fler, så de verkligen hinner ta hand om och SE varje djur. Hjärta

Har jobbat som några mån "mjölkbonde", praktiserat på 4H, hunduppfödning, veterinär, jobbat som Personlig assistent (åt människa alltså) och med äldreomsorg, men brinner ju inte lika mkt för Människor så varför ska jag jobba med vård? Blir ju inte bra för dessa människor om jag inte vill jobba med vården av dem.

Jag funderar nu på att jobba med odling av grönsaker och frukt och bär... Det är något alla behöver, och rawfood blir ju större och större. Får idé

vårhälsning / soliga umeå

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.