04. Yrken

Hur svårt att få helgjobb?

2012-05-23 10:09 #0 av: Jellyfish

Hejsan, tänkte bara kolla lite om någon här har erfarenheter av mindre prestigefulla helgjobb, som t.ex sitta i kassan på konsum eller Ica, eller ppå hunddagis/djuraffär. Hur svårt är det att få ett sånt jobb, ungefär vilka arbetstider är vanligast, hur mycket kan man förvänta sig tjäna på ett sådant jobb, o.s.v.

Anmäl
2012-05-23 17:47 #1 av: martdat

inte en aning om de du nämnde,. men jag jobbar på hotell och vi har personal som i stort sett bara jobbar helger, två i receptionen, de är studenter så passar dem perfekt. ingen bra lön men har för mig att de var helt utan relevant utbildning och lärdes upp.-  deras arbetstider är skift från 7 00 till 22 00 .

i städavdelningen har vi endel som i stort sett bara jobbar helger,  krävs att man är stresstålig och har öga för detaljer o service, nogrannhet o snabbhet men ingen utbildning, dålig lön,104 i timmen plus semesterersättning,  tider mellan ca 8 00 till 16 00 , det är väll vad jag kan bidra med, hur man får dem.. hm, ja de har väll travat in och sagt att de vill jobba, vi brukar inte behöva anonsera,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2012-05-23 21:49 #2 av: Åsa S

I zoobutik brukar man behöva utbildning för man bör kunna ge råd om foder, djurskötsel mm. och har man zoohandlarcerifikat går det ju lättare få jobb.

 

I många matbutiker numera ska du kunna allt man får inte sitta i kassan mer än 2tim sedan måste man kunna varva med annat jobb.

 

Willys vet jag dock fortfarande brukar köra med fast kassapersonal och sedan förstärker de med bemanningsföretag ex studentpoolen även plantagen brukar köra med det bemanningsföretaget.

 

Söker man jobb på bemanningsföretag brukar man dock behöva kunna jobba mer ibland än bara helger.

Butiker är nog det som de som får flest spontanansökningar när det gäller helgjobb så det brukar vara ganska stor konkurrens om helgjobben

 

Vet inte riktigt var du bor och hur gammal du är men man kan ju testa söka inom andra områden med ex. sån som fyller på varor på IKEA (bör dock klara av att börja jobba väldigt tidigt), mac donalds, biograf, hotell, äldreboende, hemtjänst el andra ställen som har personal helgtid.

 

Anmäl
2012-05-23 23:48 #3 av: Jellyfish

Okey, det här gav mig definitivt bredare synfält! Jag är en artonårig student som går naturbruksgymnasie och har haft viss utbildning inom sällskapsdjur, men jag vet inte hur mycket extra plus det ger.

Hemtjänst kräver väl körkort, eller kan man klara sig undan det?

Anmäl
2012-05-24 06:20 #4 av: martdat

## går du naturbruk så kunde du ju höra dig för om bönder i trakten har behov av heljjobbare, i ladugården borde det väll i första hand vara. där krävs det egentligen att ha bil för att ta sig dit..men kanske med moped skulle funka om du har ?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2012-05-24 06:58 #5 av: Åsa S

Jag vet de inom hemtjänsten som cyklar till de som de ska titta till men de jobbar ju på mindre ort och där alla bor ganska samlat i samhället så det kanske bara funkar på en del orter ifall man inte har körkort.

Anmäl
2012-05-24 15:32 #6 av: fidojunior

#3 Beror på vart man jobbar. Jag praktiserade inom hemtjänsten i min kommun och de som bodde längre ifrån åkte de bil till annars gick eller cyklade man. De flesta gick.

Anmäl
2012-07-18 23:49 #7 av: Jina

Jag delar ut reklam på helgen. 500 kronor (före skatt) för ca 6 timmars jobb.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.