02. Vägen till ett jobb

Bidrag till arbetsgivaren?

2011-10-12 19:02 #0 av: Paimon

Hej,

min flickvän är sjukskriven för tillfället och vill arbetsträna. Efter mycket om och men kom hon med i ett rehabeliteringsprogram som kommunen har, som är ett samabete mellan arbetsförmdelingen och FK.

Det dom erbjuder verkar väldigt bra, finns bara ett problem, hon har hittat ett ställe hon vill arbetsträna på men arbetsgivaren är ensamföretagare och det är väldigt mycket upplärning i jobbet och hon känner att hon kan inte ta på sig det ansvaret utan ett ekonomsikt stöd ifrån t ex AF men eftersom flickvänen är inskriven i programet är hon inte med i AF längre och därför kan inte arbetsgivaren få något bidrag ifrån dom, om vi har förstått situationen rätt.

Så därför undrar jag om det finns nån här som har någon idé om det finns nåt bidrag som arbetsgivaren kan söka för att ta emot flickvännen?

Anmäl
2011-10-12 20:07 #1 av: Qviq

Jag kan inte säga att jag har rätt men om jag har förstått så är det bara genom arbetsförmedlingen som företagaren kan få bidrag genom att ha någon som arbetstränar hos en. 

http://www.sofisam.se/?id=127-59

 

"Chaos is a friend of mine."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.