01. Allmänt

Att inte bli trodd!?

2011-09-28 17:53 #0 av: Ketang

I dag fick jag avsluta min provanställning pga att min chef tycker sig se "ett mönster" i min frånvaro! Jag har bara varit hemma när jag vabbat och då är ju frågan, om det nu fallit sig så dumt att jag vabbat många måndagar och fredagar som min chef säger, är det inte bara för honom att antingen begära in läkarintyg eller kontakta försäkringskassan och kolla???   

Anmäl
2011-09-30 17:29 #1 av: Stephanie

Nej vad trist Rynkar på näsan

Anmäl
2011-09-30 17:44 #2 av: Halvdansken

Hur många måndagar och fredagar har du vabbat? Det är en provanställning, och om du är borta vara och varannan mån/fred, så kostar det firman en hel del, så jag kan förstå att han kanske inte är så pigg på att anställa dig.

Tror inte att han har lov att kontakta FK, och vad skulle det hjälpa?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-09-30 18:05 #3 av: Ketang

Tror jag varit borta 2 fredagar och en måndag på 5½ månad...

Anmäl
2011-09-30 18:20 #4 av: Halvdansken

Ok, det kan väl knappast vara ett problem. Jag trodde det var varannan vecka. Han kör nog bara med en dålig ursäkt.  

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-10-01 14:52 #5 av: Ketang

#4 Ja jag funderar på varför han drog den valsen. Jag ska kolla mer exakt vilka dagar jag varit borta. Min man opererades ju med och då var jag hemma med honom två dagar. Men det var onsdag, torsdag. Och då hade jag ju fått ledigt så jag förstår inte problemet.

Jag hoppade ju in och tog andra arbetsuppgifter under semestern och sen har jag flera gånger fått höra att jag borde stått där i stället för ordinarie för att jag höll mycket bättre ordning osv. Och när jag körde lastbilen dom första veckorna var dom jätte nöjda!

Anmäl
2011-10-01 18:08 #6 av: Halvdansken

Fråga honom. Det är det enklaste sättet att få ett svar. Ställ honom mot väggen. "jag har kollat och jag har bara varit borta xx antal dagar. Alltså är problemet nåt annat. Kan du vara snäll och förklara, så att jag kan bättre förstå vad problemet är?"

Det är smart att i detta läget spela lite dum - även om man inte vill. Få honom att känna sig som skurken.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-10-02 10:00 #7 av: Ketang

#6 Jag fick nog honom att känna sig dum ändå tror jag. Han såg ganska blek ut när han berättade det. Och jag har haft det så jäkla jobbigt dom senaste veckorna pga att jag brutit kontakten med mina föräldrar och blivit otroligt sviken av en vän som ljugit för mig i över ett år osv. Så jag sa till honom att jag redan stod med en fot i ett djupt hål och nu knuffade han i mig. Han tyckte inte jag skulle ta det personligt, men det gör man ju ändå.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.