15. A-kassa och andra bidrag

A-kassa och facket

2011-03-23 19:28 #0 av: Gasoline

Har ju nu fått provanställning i 6 månader och tänkte gå med i A-kassan. Jag är anställd med nystartsbidrag och en tjej på jobbet påstod att detta inte va a-kasse grundande medans AF påstår att det är det.

Vet ni hur det ligger till igentligen?

Dessutom funderar jag lite ang facket. Varför ska man vara med där, vad har man för nytta utav det? Hur mycket kostar det osv? Går under IF metall

Anmäl
2011-03-25 21:16 #1 av: Åsa S

Facket kan löneförhandla åt dig, hjälpa dig ifall du inte får ut lön, blir felaktigt uppsagd etc. Facket kan föra ev. tvistemål till arbetsrätten (är du inte med i facket och ex. vill strida mot felaktig uppsägning får du skaffa advokat o gå till vanlig domstol = ganska dyrt).

 

Vet inte vad metall tar men det kan ju vara olika beroende på hur gammal man är och hur mycket man jobbar varje månad, enklast är väl att ringa dit o fråga och samtidigt be om material om att vara med i facket

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.