01. Allmänt

Semesterersättning?

2011-03-13 11:42 #0 av: Miowi

Är tillsvidareanställd på ett stort företag och arbetar minst 12 timmar i månaden, ibland blir det något extrapass då och då. På avtalet står det "semester: 25 dagar enl. avtal". På tidigare jobb har jag fått ett vist belopp semesterersättning varje månad men på detta jobb får jag ingenting. Är rätt ny inom arbetslivet så tänkte bara kolla, om jag inte tar något ledigt kommer jag få all semesterersättning sedan eller hur fungerar det?

Anmäl
2011-03-16 12:32 #1 av: Elshira

Jag vet faktiskt inte, men jag vet att efter mina sommarjobb så har jag fått semesterersättning i pengar i.af (efter avslutad anställning) :)

Anmäl
2011-03-17 20:43 #2 av: Åsa S

Det är bara vid kortare anställningar som sommarjobb man kan få ut semesterersättningen i pengar, tillsvidarejobb = fast jobb och då får man ut semestern i ledighet. Semesterledigheten måste man ansöka om och företaget kan ha vissa önskemål om när på året man får ta ut sin ledighet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.