03. Utbildning

Sjuksköterska/Veterinär ??

2010-10-21 18:15 #0 av: [Mharya]

Nu är det snart dags för mig att välja gymnasie. Enligt mig är det ett stort val. Jag vet och har vetat länge två saker jag vill arbeta med, men nu är det dags att välja en av dem. Antingen vill jag bli sjuksköterska eller Veterinär/Hundsjukgymnast. Så jag undrar om det är någon som arbetar/har arbetat som detta eller har stora erfarenheter av dessa två yrken som skulle kunna svara på lite frågor och berätta lite mer?

Skicka ett meddelande till mig eller skriv här! Tacksam för svar!!

Anmäl
2010-10-21 23:58 #1 av: SimsBrooke

Ville bara önska dig lycka till och jag hoppas du hittar ditt svar någonstans. Det du kan göra är att gå till ett djursjukhus och kanske fråga om du kan få vara med lite under en dag eller så och kolla hur det ser ut. Och sedan kolla hur det ser ut att vara hundsjukgymnast =)

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2010-10-22 14:16 #2 av: [Mharya]

#1: Tack så mycket. :) Min pappa känner en veterinär så han har fixat så att jag ska få komma dit och praoa lite. :) Ska försöka få komma till ett sjukhus också. :)

Anmäl
2010-10-28 11:08 #3 av: Yoda

Hej!

Vilka spännande val! Sjuksköterska kan du bli på praktiskt taget vilket universitet som helst, brukar vara lite olika intag där. Men säkerligen ett otroligt spännande och omväxlande yrke. Tror det finns gott om jobb i dag också.

Veterinär är det dock otroligt svårt att ta sig in på. Finns bara i Uppsala och det är 2.0 i intag, samt personlig intervju. Kan vara bra att veta om du vill satsa på detta. Med den utbildningen kan du måsta vara beredd att flytta i landet för att få jobb också. Jag tror inte det finns så mycket jobb i dag, men å andra sidan utbildas det inte så många per år heller.

Kanonutbildningar båda två och jag hoppas du följer dina drömmar så blir det nog bra vilket som! :)

Anmäl
2010-10-28 18:52 #4 av: [Mharya]

#3: Tack så mycket för informationen. :) Just nu lutar det mest emot veterinär. Men om det är völdigt svårt att komma in kanske det inte kommer gå så bra. :/ Är ganska duktig i skolan men kanske inte klarar det. Aja, vi får väl se. Ska kämpa på och inte ge upp mina drömmar. :)

Anmäl
2010-10-29 11:50 #5 av: Yoda

#4 Precis, om du sätter ett mål att bli veterinär så är det bara att sätta upp delmål för att komma dit du vill! Gör högskoleprovet flera gånger tex.

Anmäl
2011-05-23 13:25 #6 av: KwanYin

En vän till mig hade inte toppbetyg alls och fick ganska dåligt på högskoleprovet, men nu läser hon till veterinär i köpenhamn, där går de mer på personligt samtal än betyg.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.