2010-02-15 20:33 #0 av: [SarahOhrn]

Förutom att gå runt på företag och lämna sitt CV och skicka in spontanansökningar så finns det ju en hel del jobbannonser på internet. Men då är frågan, var hittar man dessa annonser? Det finns mängder av sakter och jag kan inte ta upp alla men här är några tips på större jobbsajter!

Platsbanken: Troligtvis en av dom mest kända och största jobbsajterna med väldigt många nya annonser och många seriösa företag annonserar här. Det är enkelt att bläddra efter arbete, ort och så vidare, hur man nu vill ha det. Den här sidan är helt klart en sida man bör kika in på varje dag. Du kan också registrera ditt CV på sajten då du är inskriven på arbetsförmedlingen.


Jobbsafari: Det här är min favoritsajt! Den har en hel del jobbannonser och kanske inet den allra största men den ligger bra till, dessutom kan du fylla i din e-mail adress, vilka yrken du är intresserad av och vilka län och få ett mail varje natt med alla nya annonser som kommit in, det finns en hel del annonser i mailet varje morgon kan jag säga. Det är skönt att bara bläddra igenom mailet där man redan fyllt i sina önskemål.


Vakanser: Den här och platsbanken är nog bland dom större sajterna, dock är det många jobb här och på platsbanken som är samma då dom troligtvis får sina annonser från andra jobbsajter. Men det är värt att kika in dagligen då dom har fler annonser än just arbetsförmedlingens platsbank har. Även här kan du välja att se efter ort eller yrke.


Eniro: Här är jag sällan själv och tror inte att det finns jättemycket jobb men det är värt ett besök för att se om man kan hitta något intrssant.


Jobb24: Den här sidan har jag inte heller erfarenhet av själv men även denna verkar ganska populär och är värd ett besök.


Metro: Här finns mest jobb i regioner med storstäderna (Stockholm, Göteborg och Malmö) men ett fåtal jobb i andra regioner också. Kanske några jobb som inte finns med på dom andra sajterna om man har tur.


Workey: Vad ska man säga, som dom andra jobbsajterna. Ganska stor sidan med hyffsat många annonser.


Monster: Det här är också som dom andra sidorna men dom får ett plus för att man kan bli medlem och registrera sitt CV här också. En hel del annonser även här.


Sen finns ju även alla bemanningsföretag. En del större en del mindre företag. Men det kan vara värt att kika in då man kan få komma på intervju till dem och finns kvar, så när det kommer in något passande kontaktar dom dig, om du har tur. Den jag skulle säga är störst och har flest annonser på nätet är Manpower men titta in hos alla emellanåt. Dom står ju för samma sak så jag listar några företag nedan.

Manpower
Academic work
Uniflex
Adecco
Poolia

 

Jag hoppas att ni får någon nytta av dessa länkar och informationen, det bästa är ju att gå in på sajterna för att få en uppfattning och själva bestämma vilka ni tycker är värda att följa och vilka funktioner som finns hos respektive företag.