01. Allmänt

Thinner farligt?

2016-11-07 19:59 #0 av: blåbärspajen

Vet inte om jag lägger in detta inlägget rätt men om det är fel får ni flytta de..
Det är så att där jag jobbar så används Thinner för viss rengöring och det stinker extremt mycke när det används, sen luktar det Thinner i minst 5 timmar och då andas jag in detta under tiden jag jobbar. Det finns inget utsug och tydligen dålig ventilation.. jag har påpekat detta flera gånger men han som jobbar där bryr sig inte utan säger att det är helt ok att använda.. vad ska jag göra? Jag vill inte vara kvar på jobbet när Thinner används pga att det stinker.. vi har inget skyddsombud på jobbet och inget säkerhets tänk överhuvudtaget..

Anmäl
2016-11-07 20:01 #1 av: [loveisall]

Det är ju inte ok alls! 

Thinner är en lättflytande, giftig vätska utgörande en blandning av estrar, alkoholer och aromatiska kolväten.[1]

Ångor från thinner påverkar hjärnan och har en bedövande effekt. Det har därför, särskilt av ungdomar, använts som en drog (thinnersniffning). Inandning av ångorna kan medföra allvarliga störningar i hjärnaktiviteten och dödsfall har inträffat. 

Anmäl
2016-11-07 20:23 #2 av: Tant Grön

Är du med i facket så prata med dom.

Anmäl
2016-11-08 12:53 #3 av: Halvdansken

Det är jättefarligt, thinner är ju ett lösningsmedel som påverkar hjärnan. Förr var målarfärg oljebaserad, och förtunnades med olika lösningsmedel. Många målare blev svårt sjuka, och därför finns det nu mest vattenbaserade färger.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-09 09:13 #4 av: Stallmima

Ta kontakt med Arbetsmiljöverket och rådfråga dem    https://www.av.se/   

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.