Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01. Allmänt 02. Vägen till ett jobb 03. Utbildning 04. Yrken 05. Arbetsförmedlingen 06. CV & Personligt Brev 07. Anställningsintervju 08. Jobbsajter 09. Bemanningsföretag 10. Personal sökes 11. Praktik 12. Jag har fått jobb! 13. Fackförbund 14. Arbetsvillkor 15. A-kassa och andra bidrag 16. Försäkringskassan 17. Starta eget 18. Pension 19. Budgettips 20. Off topic (OT) 21. Presentationer 22. Om sajten & iFokus 23. Tävlingar!
04. Yrken

Gäller muntligt avtal vid anställning?

2013-10-14 19:33 #0 av: timmyspititout

Hej! 

Jag har påbörjat ett nytt jobb nyss men har efter 2 veckor inte skrivit på några papper eller fått löneförhandla. Nu vill jag sluta pga ändrade familjeförhållanden och min arbetsgivare säger att vi har ett muntligt avtal som gäller och då har jag 1 månads uppsägningstid. 

Har jag uppsägningstid utan ett kontrakt? 

Har jag rätt att löneförhandla - och ifall inte, måste jag fortsätta jobba?


Mvh 

Anmäl
2013-10-17 15:53 #1 av: deeman

Du måste ha skriftlig information - senast 1 månad efter att du påbörjat ditt jobb har du rätt att få ditt skriftliga anställningsavtal enligt lagen (LAS) innehållande väsentlig och relaterad information som kan härledas till betydelse för anställningsförhållandet

Muntligt Avtal 
Muntligt avtal gäller och ett muntligt besked om jobb hos en arbetsgivare gäller lika väl som ett skriftligt anställningsavtal. Skillnaden och ev. problematik är att det är svårare att bevisa. Risken är att ord ställs mot ord om vad som egentligen har sagts. 

Kom ihåg
Att vid din nästa anställning se till att du får det skrifltligt innan du skriver på och börjar din anställning. 
Säg inte upp dig från din förra arbetsgivare innan du har ett skriftligt anställningsavtal för din nya tjänst. Och tacka inte ja till ett jobb utan att veta lön och andra villkor, råder 


Hör av dig till ditt fack, där får du säkerligen svart på vitt o närmare info i detalj!

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.