Annons:
Etikettartiklar
Läst 13136 ggr
[SarahOhrn]
2/7/10, 8:45 PM

Jobbcoaching

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En liten artikel angående jobbcoaching, en ny tjänst via arbetsförmedlingen!

Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig med en jobbcoach, du ansöker då hos en handläggare och blir du beviljad detta står dom för kostnaderna och ger dig en jobbcoach, från något av coachföretagen dom har avtal med, under 3 månaders tid. Helt oberoende av arbetsförmedlingen bestämmer du och coachen själva när, var och hur mycket ni ska träffas då detta är ett separat företag. Du blir matchad med en coach som förhoppningsvis passar bra ihop med dig eller kan du själv välja en coach om du varit på arbetsförmedlingen och pratat med coacherna under "aktivitetsdagar" då dem är där till ditt förfogande om du har frågor eller vill träffa coacherna.

En jobbcoach kan bland annat hjälpa dig med att:

  • Sätta upp kortsiktiga och långsiktiga mål

  • Hur man kontaktar arbetsgivare och företrädare inom olika branscher

  • Ta fram ansökningsbrev och cv

  • Förbereda dig inför anställningsintervjun

För att få en jobbcoach via arbetsförmedlingen måste du självklart vara inskriven på arbetsförmedlingen och inte ingå i något arbetsmarknadspolitiskt program.

Vill du veta mer om detta kan du läsa mer här!

_Källor:
_AmsJobbcoachen

Annons:
candyme
6/21/11, 12:31 AM
#1

Jag går hos en jobbcoach hos Miroi, det är ändå ganska bra att få hjälp med cv och personligt brev samt förberedelser för intervju.

/Emma

 

 

sussane
5/31/12, 1:25 PM
#2

Det finns många mindre företag som har duktiga coacher. Enida AB har jag gått till och är jättenöjd. Fick hjälp med CV och intervjuer och nätverk men främst med det personliga brevet. Det var säljande och jag kunde lättare beskriva vad jag kan bidra med till företaget jag sökte jobb hos. Idag har jag ett jobb! :) Kan verkligen rekommendera att man går till en jobbcoach. Man är oftast insnöad i sitt sätt och vet inte ens vad man gör för fel när man söker på egen hand.

Fridaaaa
6/7/12, 1:39 PM
#3

Jag har träffat 2 jobbcoachar. Gjort allt dem sagt men inget har lett till jobb. Sommarjobbat jag ska vara på i sommar (om fingret blir bättre) fixade jag själv. Tycker inte det hjälper till så mycket :/

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

saksaken
7/3/12, 9:34 AM
#4

Går hos en jobb coach nu, men tyvärr är jag inte nöjd med dom (vill inte slänga ut deras namn på internet). Tur i oturen så har jag vänner som också gått hos jobb coach och ska med hjälp av dem och arbetsförmedlingen försöka hitta någon stanns där jag kan känna att jag får hjälp. :)

[Moa-]
7/3/12, 10:00 AM
#5

Fridaakesson; du nyttjade kanske några av de tips då fått när du fick detta arbete? Sättet att utforma ansökan eller marknadsföra dig själv på intervjun…

Jobbcoacherna skall ej hjälpa dig få arbete, utan hjälpa dig att själv söka dem på ett bättre sätt.

Fridaaaa
7/3/12, 10:02 AM
#6

#5 Nix. Jag mailade cv osv precis innan jag började på jobbcoachingen :)
Och på intervjun var jag bara mig själv. Och det gick vägen :)
Det var inte alls på det viset hon hade förklarat.

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
[Moa-]
7/3/12, 10:13 AM
#7

Om du fick arbete innan du ens påbörjat coachningen så är det ju svårt att bevisa genom detta att coachningen ej fungerar eller hur…

Fridaaaa
7/3/12, 10:18 AM
#8

#7 Jag sökte massa andra jobb medans jag gick det. Fick besked att jag skulle till intervju när coachingen nästan av över.

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[Moa-]
7/3/12, 10:27 AM
#9

Fridaakesson; "Nix. Jag mailade cv osv precis innan jag började på jobbcoachingen :)" ??? Du skriver emot dig själv lite grann… Det tar ofta ett tag att få besked på om du är aktuell för arbeten, efter avslutad coachning så går det att analysera om det varit givande eller ej…

Fridaaaa
7/3/12, 10:57 AM
#10

#9 Nej jag skriver inte emot mig själv. Jag mailade sommarjobbet jag fick precis innan jag började jobbcoachingen och fick besked om att jag skulle på intervju sista veckan på coachingen.

Så mitt cv var som jag hade det innan jobbcoachen hjälpte mig och på intervjun följde jag inte hennes råd hon hade gett då dem inte stämde in alls med verkligheten

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[Moa-]
7/3/12, 11:43 AM
#11

Fridaakesson, dock hade kanske hennes tips ytterligare kunnat förstärka ditt CV… =P

yoanna
7/3/12, 11:25 PM
#12

Det är säkert bra att gå till en jobbcoach, men i fas3 låter dom en inte göra det. Och att inte låta folk gå till en jobbcoach i fas3 låter så dumt det bara kan bli'!!? (enligt mig dvs)

Fridaaaa
7/4/12, 8:21 AM
#13

#11 Det beror på arbetsgivaren, dem kollar ju på olika saker i ett cv.
Och min jobbcoach cv var komplicerade, så hade inte passat dit jag sökte.
Så hänger lite på arbetsgivaren med. Men mitt cv måste ju varit bra/intressant eftersom hon läste det och attjag var en av dem utvalda:)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
[Moa-]
7/4/12, 9:08 AM
#14

yoanna; hela fas 3 är ett dumt projekt som bryter ned människor långt mer än hjälper, tyvärr!

Fridaakesson; självfallet gäller det att anpassa, det a och o i jobbsökandet! Det tror jag att även de flesta jobbcoacher framhåller…

Fridaaaa
7/4/12, 9:10 AM
#15

#14 Nja sisådär. Hon sa att det var mer personliga brevet som skulle anpassas till arbetsgivaren. Men nu har jag sommarjobb, så nöjd med det :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[Moa-]
7/4/12, 9:22 AM
#16

Låter bra det! =) Ja, jag håller med om att personliga brevet skall vara specifikt för varje arbetsgivare, CV;et räcker att ha ett par varianter så det mest aktuella kan skickas med till respektive arbete…

yoanna
7/4/12, 12:59 PM
#17

#14 Jaa det är precis så det är. Och det hjälper ju inte någon. Borde egentligen inte se så bra ut i deras statistik ändå!

Upp till toppen
Annons: